Menu

Themawandeling Vrouwen van Gouda

06-01-2012, 10:08 am

Deze wandeling voert u langs plekken waar markante Goudse vrouwen woonden en werkten. Ook in Gouda zijn er door de eeuwen heen genoeg vrouwen geweest die hun “mannetje” stonden. Zij lieten zich niet opzij schuiven door het mannelijk geslacht. Deze vrouwen hadden de moed om tegen de heersende mening in te gaan en voor zichzelf en anderen op te komen. Jacoba van Beieren, die zelf te paard haar troepen aanvoerde, is misschien wel de beroemdste Goudse vrouw, maar er zijn nog veel meer interessante vrouwen te noemen.

Tijdens de wandeling Vrouwen van Gouda maakt u kennis met de tweede moeder van Erasmus, de moedige directrice van het Joods Israëlisch bejaarden tehuis, de zusters van Iterson, de eigenzinnige vroedvrouw van “Buyten”, een domineesvrouw die zich het lot aantrok van de gevangen vrouwen in het “Spinhuis”, en nog vele anderen. Deze wandeling, vol onbekende en onverwachte plekjes, is uitermate geschikt voor mensen die Gouda eens van een heel andere kant willen zien.

Datum: zaterdag 16 maart
Tijd: 14.00- ca.15.30 uur
Begin- en eindpunt: voor de Goudse Waag op de Markt
Max. aantal deelnemers: 40 (op volgorde van aanmelding)
Kosten: €3,50 bij voorinschrijving via de website (kinderen tot 12 jaar gratis), €4,- op de dag zelf bij de VVV.

Deze rondleiding maakt deel uit van een reeks waarin wisselende thema’s centraal staan. Het Goudse Gidsen Gilde wil zo de inwoners van Gouda op een ander manier naar hun stad laten kijken.

Reserveer nu

Anna Barbara van Meerten-Schilperoort werd door haar vele goede werken de ‘kroon van Gouda’ genoemd.

Dit bericht is gesloten voor reacties