Menu

Themawandeling Poortjes, Hofjes en Steegjes

02-09-2016, 9:13 pm

Op zaterdag 24 november kunt u meelopen met een themawandeling over Poortjes, Hofjes en Steegjes. Tijdens deze wandeling neemt een gids van het Goudse Gidsen Gilde u mee naar verschillende onbekende, maar daarom niet minder mooie plekken van Gouda. De Goudse binnenstad telt nog steeds een groot aantal sloppen en stegen, de ene nog smaller dan de ander, waar vaak verrassende verhalen achter zitten. Daarnaast kent de stad enkele fraaie hofjes en poortjes. Deze beschutte plekjes vormen een oase van rust in de drukke stad, maar of dat vroeger ook zo was hoort u  van de gids. Tijdens deze wandeling leert u hoe de armen, ouderen en zieken vroeger leefden, woonden en werkten.

De ‘Poortjes, Hofjes en Steegjes’ wandeling is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of mensen in een rolstoel. Dit in verband met de (iets) grotere afstanden die moeten worden afgelegd, de breedte van enkele steegjes en de toegankelijkheid van de te bezoeken hofjes. Bij twijfel kunt u altijd even contact opnemen met het Goudse Gidsen Gilde.

.Reserveer nu

 

Datum: zaterdag 24 november 2018
Tijd: 14.00- ca.15.30 uur
Begin- en eindpunt: voor de Goudse Waag op de Markt
Max. aantal deelnemers: 40 (op volgorde van aanmelding)
Kosten: €3,50 bij voorinschrijving via de website (kinderen tot 12 jaar gratis), €4,- op de dag zelf bij de VVV.

Deze rondleiding maakt deel uit van een reeks waarin wisselende thema’s centraal staan. Het Goudse Gidsen Gilde wil zo de inwoners van Gouda op een ander manier naar hun stad laten kijken.

 

De Vissteeg willem vroesenhuis a

Dit bericht is gesloten voor reacties