Menu

Themawandeling Kloosters in Gouda

07-04-2018, 10:17 am

Op zaterdag 18 mei kunt u weer meelopen met een bijzondere instapwandeling van het Goudse Gidsen Gilde. Het thema is dit keer: Kloosters in Gouda.

In de middeleeuwen telde Gouda maar liefst tien kloosters binnen de stadsmuren. Er waren grote en kleine kloosters, arme en rijke en kloosters voor monniken en nonnen. Elk convent had zijn zijn eigen orderegels en zijn eigen specialisme, zoals het drukken van boeken, of het zorgen voor de zieken.

Na de Reformatie in de zestiende eeuw verdwenen de kloosters uit het Goudse straatbeeld. Maar gelukkig niet helemaal. Er zijn nog verschillende plekken in de stad die aan deze rijke Roomse periode herinneren.

Een gids van het GGG zal u tijdens deze wandeling, die ook de maquette in Museum Gouda aan doet, meenemen langs wat in de stad nog zichtbaar is van die kloosters uit de 16e eeuw. Hoe zou het er achter de kloostermuren aan toe zijn gegaan? Dit is een buitenkans om meer te horen over de middeleeuwse historie en het huidige gebruik van de Goudse kloosters.

Bij deze wandeling hoort een bezoek aan de maquette in Museum Gouda. Gratis toegang met een Museumkaart, zonder Museumkaart is de entree € 4.-, bij de kassa af te rekenen.

Datum: zaterdag 18 mei 2019
Tijd: 14.00- ca.15.30 uur
Begin- en eindpunt: voor de Goudse Waag op de Markt
Aanmelden (verplicht) online – klik op de ‘Reserveer nu’ button
Voor wie: individuen of groepen tot een maximum van zes personen
Max. aantal deelnemers: 20 personen
Kosten: €3,50 bij online reservering van tevoren; €4,- op de dag zelf bij de VVV.  
 
Reserveer nu
 
 
 

Dit bericht is gesloten voor reacties