Menu

Themawandeling Gevelstenen

18-09-2015, 4:49 pm

Op 3 november kunt u weer meelopen met een themawandeling van het Goudse Gidsen Gilde, dit keer rond het thema Gevelstenen. De historische binnenstad van Gouda bevat nog veel van deze kleine kunstwerkjes die stuk voor stuk het bekijken meer dan waard zijn.

Een paar eeuwen geleden kon lang niet iedereen lezen en schrijven. Wilde je als ondernemer toch de aandacht van het publiek trekken, dan deed je dat door middel van een gevelsteen of een uithangbord. Ambachtslieden, herbergiers, apothekers, brouwers, blekers, pijpenmakers en winkeliers maakten zo duidelijk wat er te koop was. Veel is helaas verloren gegaan, maar wie er oog voor heeft kan in de Goudse binnenstad nog heel veel moois ontdekken.

Tijdens deze rondleiding reist u door het verleden van Gouda aan de hand van tal van grotere en kleinere gevelstenen. Een verrassende stadswandeling die u op plaatsen brengt die het ontdekken meer dan waard zijn! Boek nu via het reserveringssysteem op de website van het Goudse Gidsen Gilde.

Datum: zaterdag 3 november
Tijd: 14.00- ca.15.30 uur
Begin- en eindpunt: voor de Goudse Waag op de Markt
Max. aantal deelnemers: 40 (op volgorde van aanmelding)
Kosten: €3,50 bij voorinschrijving via de website (kinderen tot 12 jaar gratis), €4,- op de dag zelf bij de VVV.

Deze rondleiding maakt deel uit van een reeks waarin wisselende thema’s centraal staan. Het Goudse Gidsen Gilde wil zo de inwoners van Gouda op een ander manier naar hun stad laten kijken.

Reserveer nu

weeshuis entree relief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is gesloten voor reacties