Menu

Stadswandeling naar Dalí en Chagall

28-05-2019, 8:08 pm

Tijdens de expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall in de Gouwekerk in Gouda kunnen bezoekers op zaterdagen ook de gewelven aan de voorzijde van de kerk beklimmen. Een bezoek aan de tentoonstelling en een klim naar boven kan als combiticket met een stadswandeling worden geboekt via VVV Gouda. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid heeft het Goudse Gidsen Gilde een stadswandeling samengesteld die als eindpunt de Gouwekerk heeft. Eenmaal binnen gaan bezoekers onder begeleiding naar het balkon aan de voorzijde van de kerk om daar van het uitzicht over de Lage en Hoge Gouwe te kunnen genieten.

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden voor ‘Stadswandeling naar Dalí en Chagall’ via info@welkomingouda.nl of aan de balie van de VVV in de Waag (Markt 35). Rondleidingen vinden op zaterdagen plaats. Zaterdag 1 juni is de eerste mogelijkheid. De wandeling duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Aansluitend vindt een begeleid bezoek naar boven plaats. Daarna kunnen deelnemers vrij de expositie bezoeken. Uiterste aanmeldmogelijkheid is op de dag zelf tot 12.00 uur. Kosten bedragen € 10,- per persoon.

Over de expositie

‘De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall is een zorgvuldige samenstelling van bijbelse kunstwerken uit de gevarieerde privécollectie van de Duitse arts Heinz Ess. Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix. Ook werken uit het project ‘Esther’ van de Goudse kunstenaar Jan van Lokhorst worden tentoongesteld. Meer informatie over de tentoonstelling staat op www.gouwekerk.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding afkomstig van wikipedia

Dit bericht is gesloten voor reacties